Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je zaključilo da su zapisnici o pretrazi ureda pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića zakoniti, no optužnica koja ga zajedno s vlasnikom zaštitarske tvrtke ‘Klemm Security’ Josipom Klemmom tereti zbog lihvarskog ugovora i nezakonitog zapošljavanja ipak nije potvrđena jer će se obrana na odluku o zakonitosti dokaza žaliti Vrhovnom sudu.

Kako bi utvrdili je li ured pretražen zakonito na sudu su ranije ispitani svjedoci pretrage te policajci koji su bili u pretresu.

No, obrana i dalje tvrdi da su sporni zapisnici nezakoniti pa su na odluku optužnog vijeća najavili žalbu Vrhovnom sudu.

Tek kada Vrhovni sud odluči o zakonitosti dokaza optužno vijeće Županijskog suda trebalo bi odlučit i o osnovanosti optužnice koja Lovrića i Klemma tereti zbog lihvarskog ugovora u vezi transfera košarkaša Darija Šarića te zapošljavanja na račun Zagrebačkog holdinga.

Optužnicom u ovom slučaju je bio obuhvaćen i voditelj Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutin Kosić koji je početkom listopada prošle godine priznao nedjelo i nagodio se s tužiteljstvom pa je uvjetno osuđen na godinu dana. Kosić, koji se s Uskokom nagodio i u aferi Agram, priznao je da ga je Lovrić tražio da zaposli petero osoba iz Cibone koji za ta radna mjesta navodno nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding.

Nakon Kosićevog priznanja optužno vijeće više je više puta odgađalo odluku o osnovanosti optužnice, uglavnom zbog zahtjeva za izuzećem dokaza. Lovrićeva obrana tako je, među ostalim, neuspješno tražila da se izdvoje i iskazi svih svjedoka ispitanih u istrazi.

Komentiraj