O uhićenjima u Osijeku i u Saboru: “Zdravko Mamić je glavni reformator hrvatskog pravosuđa”

Uhićenje osječkih sudaca bila je tema i u Saboru, gdje je u srijedu na rasporedu rasprava i rebalansu proračuna za 2021. godinu.

Dalija Orešković iz stranke Centar poručila je: “Ovo je alarm, kada nam odbjegli bjegunac radi ključne poteze u reformi pravosuđa. Ovo je pljuska svima nama zastupnicima. Nije hrvatsko pravosuđe prva stvar koju treba mijenjati, treba mijenjati prvo nas zastupnike, odnosno većinu”. Dodala je da je njen prijedlog da se iz DSV-a i DOV-a maknu saborski zastupnici kao članovi.

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja nije se složio da je krivac politika. “Ovdje se radi o jednom moćniku koji je podmićivao suce. Zastupnici u DSV-u ne mogu utjecati jer suci imaju dvotrećinsku većinu”, rekao je Grmoja i dodao da je ovo sramota.

“Tri suca su nam danas uhićena. Očito u Osijeku treba dobro provjeriti. Od akademske zajednice, jer znamo da su se HDZ-ovci kombijima vozili po diplomu u Osijek”, poručio je.

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je Zdravko Mamić glavni reformator hrvatskog pravosuđa. “On je potaknuo procese koji su bili koruptivni i eskalirali su danas u Osijeku. Pravosuđe je korumpirano, a pokazalo se da i imamo slabe institucije”, istaknuo je zastupnik SDP-a.

Komentiraj