MILANOVIĆ O TAJNIM SLUŽBAMA:’Lozančić je očito znao nešto što nije smio znati’

Odgovarajući na pitanja o tajnim službama Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da će se u tajnim službama pozabaviti pitanjem korupcije. ”Spriječiti stranačko kadroviranje”, odgovorio je Milanović na pitanje što će mu biti prioitet u tajnim službama. Ponovio je da je Grabar-Kitarović najurila Dragana Lozančića iz SOA-e koji je sad savjetnik potpredsjednika Vlade Davora Božinovića. ”Tko je tu lud?”, zapitao je. Grabar-Kitarović  objasnila da zbog nacionalnih interesa ne može reći prave razloge smjene bivšeg čelnika tajne službe.

”To mogu reći pred povjerenstvom”, rekla je. On joj je rekao da ne postoji takvo povjerenstvo koje će 3-4 godine kasnije raspravljati o tome zašto je otišao Lozančić koji ”je očito znao nešto što nije smio znati”.

Rekla je jedino da je utjecao na izborne procese. ”Nije ispoštivao dogovor koji smo imali već je odugovlačio skoro do izbora”,  ponovila je Grabar – Kitarović.  ”Ja sam tada bio premijer, a o tome nemam pojma”, rekao je Milanović.

Na ovaj dio debate tvitala je Dalija Orešković. Vrlo oštro prozvala je Grabar – Kitarović da je ta njena izjava jedna od “najopasnijih i najprljavijih, preko koje se ne smije prijeći”.

 

Komentiraj