O SMJENI LOZANČIĆA Karamarko: Ako premijer ne potpiše razrješenje – u blokadi smo

Patrik Macek/PIXSELL

Već je prošlo tjedan dana otkako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potpisala odluku o razrješenju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića. Premijer Tihomir Orešković još uvijek nije donio odluku.

Potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko poručio je da ako premijer odluči suprotno predsjedničinoj odluci, izazvat će blokadu, piše portal Index.

“Premijer je očito sebi uzeo nekoliko dana dane za razmišljanje i proučavanje cijelog tog slučaja. Što je i u redu. Gđa. predsjednica je rekla da nema povjerenja u tog gospodina i to treba rešpektirati. Ja očekujem da će predsjednik Vlade to uskoro napraviti. Ako odluči suprotno, onda smo u blokadi. To nije dobro i vjerujem da to neće učiniti”, rekao je Karamarko, prenosi N1.

HDZ-ov stav je jasan. Kažu kako nije potrebna istraga prije odluke o smjeni. MOST naime smatra drugačije.

“Odbor će morati vidjeti i saslušati gospodina Lozančića da se utvrdi je li bio tu profesionalni odnos prema praćenju, slušanju, tih radnji koje su propisane zakonom ili je bilo neprofesionalnih i nezakonitih radnji. Zbog toga je vrlo bitno da se ovaj Odbor osnovao”, rekao je jučer Miro Bulj, zastupnik Mosta. Božo Petrov prije nekoliko dana je izjavio da ne vidi razlog za smjenu Dragana Lozančića.

Komentiraj