O slučaju zapuštenih blizanaca javili se iz KB Fran Mihaljević

O slučaju blizanaca, čije su slike danas objavljene na društvenim mrežama, u poslijepodnevnim satima ponedjeljka oglasila se Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljević.

“Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica”, navodi se u priopćenju KB Fran Mihaljević, kako prenosi Index.

Ministarstvo šalje inspekciju, u slučaj se uključila i policija

Podsjetimo, majka petomjesečnih blizanaca, koji su tjedan dana na liječenju u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević, potpuno se šokirala kada je vidjela u kakvom se stanju nalaze njena djeca. Blizanci su u bolnici zbog gripe i Rota virusa. Majka ih je pronašla sa mokrom i prljavom odjećom, sa crvenilom na stražnjici i intimnim dijelovima tijela. Jedno je dijete bilo vezano za krevet.

Ministarstvo zdravstva najavilo je kako će u Kliniku poslati inspekciju. ““Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike.

Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

ŠOKIRANA MAJKA BLIZANACA “To su žive rane, dijete je zanemareno!”

Komentiraj