Sastanak u konobi ‘Dida’ zbog kojeg su Filipovića ‘rešetali’ u Saboru

Autor:

31.10.2022., Zagreb - U Saboru je odrzana 48. tematska sjednica Odbora za gospodarstvo. Davor Filipovic, ministar gospodarstva i odrzivog razvoja Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u ponedjeljak je na javnom saslušanju saborskog Odbora za gospodarstvo suočen s brojnim pitanjima zastupnika o sastanku s uhićenim direktorom u Ini Damirom Škugorom u zagrebačkoj konobi ‘Dida’, o čemu Nacional pisao prije dva tjedna.

Ministra su zastupnici opetovano pitali o sastanku sa Škugorom. Filipović je sve neuvjerljivo pokušao demantirati, iz pitanja u pitanje se izmotavao – prvo je govorio da nije jeo sa Škugorom, pa da s njim nije razgovarao o Ini i plinu. Potom je rekao da je ‘u potpunosti irelevantno s kim je on i o čemu razgovarao’, a onda i da s ‘tim čovjekom’ nije sastao u konobi.

Nacionalov izvor tvrdi da ministar Filipović laže te da nije negirao da se sastajao sa Škugorom.

Podsjetimo, Nacional je prije dva tjedna objavio tvrdnje izvora upoznatih s detaljima komunikacije između Filipovića i Škugora, koji tvrde da su se ministar i glavni akter plinske afere, inače tada direktor sektora za trgovinu plinom u Ini, najmanje dva puta sastali uživo.

Prvi susret dogodio se na XIX. Općem Saboru HDZ-a održanom 11. lipnja ove godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a drugi u poznatoj zagrebačkoj konobi Dida u Petrovoj ulici u Zagrebu.

Više o sastanku pročitajte u nastavku:

Na tajnom sastanku u konobi Dida Škugor je od Filipovića dobio podršku da postane šef HEP-a

Evo kako su izgledali odgovori ministra Filipovića:

“Nikad nisam s njim jeo, nikad nisam razgovarao o plinu i Ini”, rekao je Filipović prvo Stjepu Bartulici.

Zastupnici SDP-a Mireli Ahmetović rekao je da je u potpunosti irelevantno s kim je on i o čemu razgovarao. “Važno je što sam napravio i što sam radio. Mojoj mami nije uplaćena nijedna lipa, a kamoli milijuni. Znam da vas to ne veseli, ali to su činjenice”, rekao je Filipović.

Na kraju, Nikoli Grmoji je odgovorio:”Ja se nikad nisam sastao sa Škugorom u toj konobi”, rekao je Filipović, a Grmoja mu je uzvratio da nije bitna ta konoba i pita jesu li se uopće sastali. “Nisam se sastao s tim čovjekom niti u jednoj konobi”, odgovorio je Filipović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.