Hrvatska je viceprvak svijeta. Izabranici Zlatka Dalića pali su u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuske rezultatom 2:4.

Većina svjetskih medija smatra da je Hrvatska bila bolja momčad, ali da je Francuska slavila jer je na poluvrijeme sretno otišla s golom prednosti, prenosi Index.

“Francuzi znaju kako pobjeđivati. Ovaj put su imali sreće. Hrvatska je bila bolja momčad i trebala je pobijediti. Mnogi to misle”, poručio je BBC-jev stručni komentator Chris Waddle.

BBC piše i da će se igra Francuske brzo zaboraviti, a da će vječno ostati upisana u povijest. Alan Shearer, legendarni engleski nogometaš, komentirao je za BBC kako je Hrvatska odigrala veliku utakmicu i da je izgubio iz slobodnjaka i penala koji to nisu ni bili.

“Prvi gol su postigli Hrvati sami sebi, a drugi je postignut uz pomoć argentinskog suca i nakon upotrebe VAR-a”, piše New York Times.

Penal kao trenutak odluke vidi i madridska Marca.

“Lopta je pogodila Perišića u ruku. Pola milijarde ljudi to vidi kao penal, pola milijarde smatra da nije bio penal. To je uništilo Hrvatsku.”

Komentiraj