Zbog ubojstva 23-godišnjeg pripadnika navijačke skupine Torcida Ivana Mate Blaževića, splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Nikole Gusića Janjića (24) za kojeg je je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogao pobjeći.

Optuženog terete da je 11. kolovoza, oko 4,10 sati ispred kafića “Reket” u Stobreču nakon svađe, s ciljem da ga ubije, zadao oštećeniku ubodnu ranu lijevog prsišta s oštećenjem srca i prsne aorte s izljevom krvi u oba prsišta.

Unatoč hitnoj liječničkoj intervenciji, Blažević je u 4,50 sati podlegao teškoj i po život opasnoj  ozljedi u Kliničkom bolničkom centru Split, dok je okrivljenik pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičeni za ubojstvo pronađen je na splitskom području, nakon više od 40 dana bijega.

Mediji su isprva nagađali da je sukob dvojice mladića izbio zbog djevojke, da bi se kasnije nagađalo da su se ubojica i žrtva i ranije fizički sukobili pri čemu je osumnjičeni za ubojstvo lošije prošao pa je sa sobom navodno počeo nositi nož.

Blažević je bio pripadnik navijačke skupine Torcida, a nedugo prije ubojstva nepravomoćno je osuđen zbog sudjelovanja u napadu na nogometnog suca Brunu Marića.

Komentiraj