Policijski službenik (44), koji je u četvrtak oko 20:30 sati u Novskoj usmrtio svoju suprugu (42), također policijsku službenicu, bio je u alkoholiziranom stanju.

U policijskom priopćenju PU sisačko-moslavačke stoji kako je tijekom svađe i naguravanja 44-godišnjak u obiteljskoj kući iz službenog vatrenog oružja ispalio hitac u svoju 42-godišnju suprugu, policijsku službenicu Policijske uprave sisačko-moslavačke, te ju usmrtio.

Alkotestiranjem je 44-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola od 1,11 promila te je uhićen i uz kaznenu prijavu zbog ubojstva tijekom dana će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Radi se o bračnom paru Gordanu i Dubravki Jagatić. Imali su dvoje malodobne djece, a motiv zločina su, kako se doznaje, bračne razmirice uzrokovane nedavnom rastavom i alkohol. Najgore u cijeloj situaciji je i to što su tom strašnom zločinu svjedočila i malodobna djeca koja su u tom trenutku bila u kući.

Ubojica je još uvijek na ispitivanju, tijekom dana će ga izvesti pred suca istrage koji mora odlučiti o određivanju istražnog zatvora.

U nacionalnom sindikatu policije kažu da je najveći problem to što njihovi kolege policajci, koji imaju određene psihološke i zdravstvene probleme, nemaju adekvatnu medicinsku zaštitu i posebno kao uzrok naglašavaju loše materijalne uvjete.

“Moram naglasiti da je bračna zajednica bila rastavljena početkom godine, no nije bilo evidentiranih prekršaja, svađe ni nikakvih znakova da bi se ovo moglo dogoditi. Apeliram na ministra MUP-a, s obzirom da je sustav devastiran, da se u postajama uvedu ormarići za držanje oružja. Veliki broj policajaca ne želi oružje nositi kući, ali jednostavno su prisiljeni na to. Možda se ovo moglo izbjeći, unatoč alkoholu, da nije imao oružje. Možda se posljedica mogla izbjeći”, rekao je za NOvu TV predsjednik Sindikata policije Nikola Kajkić.

Komentiraj