NOVSKA Ministar Pavić otvorio radionicu o zapošljavanju žena

HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ zk

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić otvorio je u ponedjeljak u Pučkom otvorenom učilištu Novska radionicu iz projekta “Zaželi”, kojim će se nepovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u visini od 400 milijuna kuna omogućiti zapošljavanje 3000 žena.

Radionica u Novskoj je druga po redu, prva je održana u Dalmatinskoj zagori, a zadaća im je osposobiti žene za pružanje pomoći starijim kućanstvima širom Hrvatske. Pavić je najavio da će projektom biti obuhvaćeno 12.000 staračkih kućanstava.

“Projekt se realizira kroz suradnju Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalnu skrb, a namijenjen je isključivo nezaposlenim ženama. Dosad je iskazano veliko zanimanje, natječaj je kontinuirano otvoren do jeseni, nakon čega slijedi potpisivanje prvih ugovora s osobama koje su savladale program radionice”, rekao je Pavić.

Početku radionice nazočio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić rekavši da je u potrazi za poslom Županiju napustilo mlađe stanovništvo, pa je Sisačko-moslavačka županija po dobi stanovništva najstarija županija u Hrvatskoj.

Ako se taj trend nastavi Sisačko-moslavačka županija će 2050. godine imati 100.000 manje stanovnika nego 2012. godine, upozorio je Žinić poručivši kako zbog toga podržava takve i slične projekte zapošljavanja stanovništva na području Županije.

Komentiraj