Novouređeni Safari Park u Dubaiju dom je za 3000 životinja

Sandra Simunovic/PIXSELL

Safari Park u Dubaiju je otvorio vrata za posjetitelje, dvije godine nakon zatvaranja zbog opsežnih radova na proširenju parka.

Nove, velike i lijepo uređene nastambe uz dodatne sadržaje za posjetitelje su projektirane prema uzoru na druge velike parkova. Bivši prostor odlagališta otpada je sada dobio nov moderan izgled na ukupno 119 hektara. Arabian desert safari se predstavio u najboljem svjetlu, dok je park tematski pregrađen. Svaki dio nosi svoj naziv, prema svjetskim kontinentima, kao što je Afričko selo ili prema grupama životinja, koje se nalaze u plitkim nastambama.

Park je otvoren 2017. godine, no nakon pet mjeseci su započeli novi radovi, jer se isticalo kako projekt nije gotov. Sada se tu nalaze nove životinje i biljke. Direktor Muna Alhajeri je javnosti otkrio zanimljiv podatak. Arabian desert safari je sada novi dom za skoro tri tisuće životinja.

Posjetite i prvi kafić za kućne ljubimce Barking Lot u Sudijskoj Arabiji. Svjetski dan životinja je  privukao veliki broj vlasnika životinja na druženje i razgovor u ovom posebno uređenom prostoru. Ističe se kako je ova nova ideja naišla na dobar odaziv i reakcije građana Khobara.

Komentiraj