Zagrebačka banka (Zaba) uvela je novu uslugu isplate gotovine na bankomatu u eurima putem debitnih kartica, a prvi euro bankomat postavljen je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Kako je priopćeno u petak iz te banke, takvi bankomati očekuju se uskoro i na odabranim lokacijama u Rijeci, Sesvetama, Splitu te Novoj Gradišci.

Isplate do maksimalno 500 eura dnevno mogu se provoditi sa svih kunskih i deviznih transakcijskih računa građana, tj. putem Maestro ili Visa Electron International kartica Zabe.

Do kraja ožujka 2015. ova će usluga biti besplatna, nakon čega će naknada za podizanje novca na euro bankomatu iznositi 5 kuna po transakciji.

Iz Zabe ističu kako isplata gotovine u stranoj valuti spada među najčešće transakcije koje se provode u njihovim poslovnicama, od čega je 90 posto takvih isplata upravo u eurima.

“Česta putovanja u susjedne zemlje te u zemlje članice EU-a posebno se primjećuju kod mlađih klijenata kojima je zbog njihovog ritma života važno da im novac s bankovnih računa bude dostupan u eurima odmah i sada, neovisno o radnom vremenu poslovnica i mjenjačnica”, kazala je članica Uprave Zabe za građane Dijana Hrastović.

Komentiraj