NOVOST NA EURU Gledatelji će na stadionskim ekranima moći vidjeti objašnjenja odluka VAR sudaca

Autor:

KYIV, UKRAINE - OCTOBER 15, 2021: VAR video asistant referee. The football match of UPL, FC Shakhtar Donetsk vs FC Zorya Luhansk Copyright: xVitaliixKliuievx

Vitalii Kliuiev

UEFA je objavila kako će na Euru koji počinje u petak utakmicom Njemačke i Škotske gledatelji na stadionskim ekranima moći vidjeti detaljna objašnjenja odluka koje će donositi VAR.

Roberto Rosetti, ravnatelj UEFA-ine sudačke organizacije, na javnom sastanku održanom u srijedu na Allianz Areni, stadionu koji će biti domaćin otvaranja Eura i utakmice Njemačke i Škotske, rekao je kako će ova novost dati gledateljima više „tehničkih objašnjenja“ zašto je neka sudačka odluka na terenu donesena.

Uz ovo, Rosetti je rekao kako će suci sada biti u mogućnosti kapetanima momčadi detaljnije objasniti neku od odluka, uz dodatak da će sukladno novim preporukama ostali igrači biti strogo kažnjavani zbog „mobinga“ i nepoštivanja sudaca.

Također, šef UEFA-inih sudaca rekao je kako će sve lopte na turniru u sebi imati mikročip koji će davati najtočnije podatke o periodu kontakta što je ključno u novoj varijanti poluautomatske offside-tehnologije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.