Novokmet četiri godine na sudu zbog intervjua u Nacionalu: “Sad je definitivno gotovo!”

Novinar i urednik N1 televizije Domagoj Novokmet objavio je u četvrtak na društvenoj mreži Facebook presliku rješenja Vrhovnog suda Republike Hrvatske ističući da je napokon završen sudski postupak u kojem je Hrvatska radiolelevizija tvrdila da je Novokmet u intervjuu kojeg je dao Nacionalu prije pet godina ‘destabilizirao radno okruženje na HRT-u’.

“Trajalo je 4 godine, ali je sada definitivno gotovo. Iako je izgubio i u prvostupanjskom i u drugostupanjskom postupku, HRT nije odustajao i žalio se sve do Vrhovnog suda kako bi dokazao da sam izjavama u intervjuu Nacionalu povodom prelaska na N1 “destabilizirao radno okruženje na HRT-u” i “izazvao apatiju zaposlenika”.

Svašta se dogodilo u tih pet godina. Sud je u prvostupanjskoj presudi napisao i ovo: “Iskaz Renata Kunića je djelomično istinit, djelomično subjektivan; iskaz svjedoka Bačića pretežno subjektivan i djelomično neistinit kao i Brune Kovačević.”

Ravnatelj Bačić koji je tvrdio da sam difamirao HRT uhićen je u korupcijskoj aferi.

Došao je novi ravnatelj Šveb, ali ništa se nije promijenilo, HRT je na Vrhovnom sudu nastavio tražiti reviziju pravomoćne presude u moju korist. Odbili su ih.

Na sudu je utvrđeno i da je Nadzorni odbor HRT zaključio da je vodstvo kuće prema meni postupalo suprotno pravilima.

Sve su platili pretplatnici HRTa.

Za kraj, veliko hvala mojoj odvjetnici Jasminki Kereša. Vidimo se na N1″, napisao je Domagoj Novokmet.

Podsjetimo, riječ je o intervjuu koji je Novokmet dao Nacionalu koncem listopada 2017. godine, u kojem je govorio o svojoj smjeni s uredničkog mjesta u emisiji ‘Otvoreno’.

Ispričao je tada da nije smijenjen zbog profesionalnog propusta. “Ono što je meni bitno jest da je na moju stranu stalo naše strukovno udruženje i Nadzorni odbor HRT-a koji je pokrenuo preispitivanje moje smjene, odnosno jesu li tom prilikom Bruno Kovačević, glavni urednik HTV-a 1, i ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić pogriješili”, rekao je Novokmet prije pet godina.

Cijeli intervju možete pročitati na linku:

DOMAGOJ NOVOKMET: ‘Otišao sam s HTV-a na N1 jer me je smijenila politika’

Komentiraj