Ansambl Antiphonus

Novogodišnji koncert Ansambla Antiphonus u Crkvi sv. Katarine

Uvijek inspirativan Ansambl Antiphonus, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija, je za ulazak u Novu godinu pripremio veličanstven program.

Pod svodom Crkve sv. Katarine, u nedjelju 30. prosinca u 20 sati, Antiphonusovci će u punom dvanaesteročlanom sastavu promrznutu publiku ugrijati čarobnim ‘Magnificatom’ Johanna Sebastiana Bacha i ‘Dixit Dominusom’ majstora češkog baroka J. Dismasa Zelenke uz pratnju cijelog niza instrumentalista i izvrsnog Pavla Mašića na novim crkvenim orguljama.

“Svjetlo na prosvjetljenje naroda sjaji osobito u Božićno vrijeme, to jest poslije Božića. I tako, poslije Adventa, ali najljepšeg, dolaze i najblistaviji koncertni programi da nam okrune kraj godine i razgale srca u razdoblju slatke prednovogodišnje dokolice.

Antiphonus i ove godine za vas priprema poseban program – ‘Magnificat’ Johanna Sebastiana Bacha, ‘Dixit Dominus’ majstora češkog baroka Jana Dismasa Zelenke, a za uvertiru, i to iz Bachove kantate ‘BWV 29’, kao izvjesni Te Deum za proteklu godinu, ali i u čast novim orguljama na kojima će svirati Pavao Mašić“, najavio je koncert maestro Fačini.

Komentiraj