Novo poskupljenje goriva? Ovo su neslužbene cijene u slučaju da Vlada ne intervenira

U utorak prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva i, ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper mogao bi stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna.

Ministar gospodarstva Davor Filipović u petak je rekao da vode brigu o gospodarstvu i građanima. “Precizne brojke moći ću vam reći nakon vikenda. U izvanrednim okolnostima sve su opcije na stolu”, poručio je.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je moguće da se na jesen uvedu vaučeri. “Što se tiče vaučera, oni idu onima kojim imaju manja primanja i to je nešto što moramo kvalitativno i po određenim kriterijima napraviti”, rekao je Plenković dodajući da smatra da u ovom trenutku imaju još alatta u ‘torbi za intervencije’.

Za ponedjeljak je najavio telefonsku sjednicu vlade na kojoj će biti donesene odluke o cijenama, koje bi se mogle promijeniti u utorak nakon isteka dvotjednog zamrzavanja na crpkama koje nisu na autocestama.

“Pratimo situaciju, gledamo cijene na mediteranskom tržištu, razgovaramo s proizvođačima i distributerima”, rekao je i dodao da misli da će vlada “iznaći rješenje koje će prije svega zaštititi naše građane i gospodarstvo te smiriti zabrinutosti malih distributera”.

Podsjetimo, Vlada je početkom mjeseca intervenirala i postavila maksimalnu cijenu benzina na 13,50, a dizela na 13,08 kuna. To se odnosi na benzinske postaje koje nisu u sklopu autocesta.

Komentiraj