Osnivač posrnulog koncerna Agrokor u četvrtak se i po treći puta oglasio na svom blogu, u kojem je komentirao izjave Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka na konferenciji za novinare. Todorić je poručio da je ‘Vlada stvorila situaciju potpunog bezvlašća koju koriste odabrani’.

Objavu Ivice Todorića prenosimo Vam u cijelosti:

“”Kroz taj period, kroz treći mjesec ja sam bio konzultiran kod izrade Zakona oko financijskog dijela Zakona” izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Ante Ramljak te dodao kako se u tom periodu susretao s ogromnim brojem financijskih institucija I njihovih predstavnika jer su tada bili u gradu. Ramljak je najprije pisao financijski dio Lex Agrokora, a potom se, prije nego je imenovan izvanrednim povjerenikom, s povjerljivim informacijama u džepu susreo se i s Knightheadom koji je dosad, kao ključni igrač u roll up-u, zaradio stotine milijuna eura.

Vjerojatno zato što se u pravo vrijeme nalazio u gradu. I nalazio se, i to kao klijent Tina Doličkog koji je danas međunarodni pravni savjetnik Agrokora. Savjetnik mu je i Wilhelm Hemetsberger koji je Ramljaku Knighthead doveo još 2015. u šibenski TLM. Vjerojatno u tim zornim činjenicama za Plenkovića nema nikakvog sukoba interesa nego je sve transparentno i najkorektnije. U stvari Vlada je stvorila situaciju potpunog kaosa u kojem odabrani kriminalnim aktivnostima izvlače nepripadajuću im imovinsku korist. Prije desetak dana premijer Plenković je rekao da je Lex pisala Vlada i vrsni pravni stručnjaci koji rade u Vladi ,te stručnjaci čija su imena, kako je rekao, “nebitna”. No pokazalo se da su itekako bitna jer Ramljaka je taj isti premijer Plenković imenovao izvanrednim povjerenikom čime je uz ministricu Dalić postao najodgovorniji u cijelom zločinačkom poduhvatu kroz otimanje privatnog vlasništva i izvlačenja stotina milijuna eura preko Knightheada iz Hrvatske”, napisao je Todorić u svom najnovijem blogu.

Komentiraj