FOTO: Purina

Veterinari smatraju da većina pasa ulazi u svoju stariju dob oko sedme godine, ali to se razlikuje ovisno o veličini i pasmini. Za velike rase to je oko šeste godine, srednje rase oko sedme, a male rase oko osme godine života.

Za sve pse u starijoj dobi karakteristično je da prolaze kroz mentalne i fizičke promjene kao što su manja želja za igrom i šetnjama, gubitak pamćenja i manjak koncentracije, smanjena želja za okolinu, poremećaj ciklusa spavanja te gubitak kontrole tjelesnih funkcija.

“Mozak je izuzetno aktivan i gladan organ koji zahtijeva velike količine energije kako bi ispravno funkcionirao. U starijoj dobi pas počinje gubiti sposobnost metaboliziranja glukoze. Pro Plan Optiage Bright Mind hranu za starije pse razvili su znanstvenici i veterinari, a sadrži biljna ulja koja se lako mogu pretvoriti u energiju koju ostarjele stanice mozga mogu koristiti”, rekla je Petra Tomljenović, dr. vet. Med, Nestlé Purina.

Uz kvalitetnu prehranu, za održavanje mentalne funkcije naših četveronožnih prijatelja na zavidnoj razini, veterinari preporučuju i učenje novih trikova za poboljšanje koordinacije i zadovoljstva, traženje skrivenih igračaka i poslastica za vježbanje pamćenja i promjena mjesta i načina igre što stimulira svjesnost psa.

Vlasnici koji koriste ovu formulu u svakodnevnoj prehrani svojih ljubimaca već nakon 30 dana* primijetili su razlike u interakciji između vlasnika i psa.

*izvor Internal Purina Studies, 2010-2016

Komentiraj