Novo britansko izvješće: “Rusi potencijalnim regrutima nude izdašne novčane nagrade”

Britansko ministarstvo obrane objavilo je u srijedu najnovije izvješće o ratu u Ukrajini.

Tvrde da će ruski zapovjednici vrlo vjerojatno i dalje biti suočeni s jačanjem ofenzive u Donbasu, te s jačanjem obrane od ukrajinskih protunapada na jugu. Stoga je Rusija, kako bi podržala operaciju u Ukrajini, gotovo sigurno uspostavila novu veliku formaciju kopnenih snaga, 3. armijski korpus sa sjedištem u Mulinu, u oblasti Nižnji Novgorod istočno od Moskve, navode.

Britanci ističu da je novoformirana borbena skupina kopnenih snaga vjerojatno složena od volonterskih bataljuna, koji se podižu diljem zemlje i koji okupljaju regrute iz istih područja.

“Ruski regionalni političari su potvrdili da je potencijalnim regrutima ponuđena izdašna novčana nagrada koja će biti isplaćena nakon što ih pošalju u Ukrajinu”, objavilo je britansko Ministarstvo obrane i dodalo da se prijaviti mogu muškarci do 50 godina starosti i oni koji imaju samo osnovnu školu.

“Ruske borbene skupine uglavnom se sastoje od 15.000 do 20.000 tisuća vojnika, ali će Rusiji vjerojatno biti teško skupiti toliko vojnika za novoformiranu skupinu s obzirom na nedostatak entuzijazma za volontiranje. Malo je vjerojatno da će ova skupina imati odlučujuću ulogu u ratu”, zaključili su.

Komentiraj