Borna Filic/PIXSELL

Novinarka HTV-a kazneno prijavila ‘natporučnika HV-a’ za zločin iz mržnje

Jagoda Bastalić, HTV-ova novinarka i urednica emisije ‘Labirint’, podnijela je kaznenu prijavu zbog zločina iz mržnje protiv Dubravka Jošića, potpisnika otvorenog pisma u kojemu ju kao ‘natporučnik HV-a’ lažno proziva da je u vrijeme okupacije radila kao urednica na srpskom radiju Okućani te da su joj otac i brat bili zapovjednici agresorske vojske.

Jošić je, u otvorenom pismu voditeljici HRT-ovog Informativno-medijskog servisa Katarini Periši Čakarun, iznio neistinite tvrdnje koje su prošloga tjedna naišle na žestoku osudu javnosti nakon što je u ‘Labirintu’ 16. siječnja objavljen prilog novinarke Morane Kasapović o nedavnom posjetu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović SAD-u.

Po tvrdnjama iz kaznene prijave, Jošić je svojim pismom poticao da se Jagodi Bastalić, zbog nacionalnog porijekla i pripadanja obitelji u kojoj su otac i brat navodno bili pripadnici agresorske vojske “onemogući rad na HRT-u, odnosno da joj se uskrati, ograniči ili uvjetuje pravo na obavljanje novinarske djelatnosti, pravo na zapošljavanje i napredovanje, uskraćujući ili ograničavajući joj slobodu govora, tj. slobodu mišljenja i izražavanja misli”.

Komentiraj