FaH/ Damir SENÈAR /ds

NOVINARKA BASTALIĆ ‘Ovakve napade nisam mogla zamisliti ni u noćnoj mori’

Novinarka i urednica HRT-a Jagoda Bastalić, koja je bila izložena medijskim napadama portala poznatih po širenju govora mržnje, potvrdila je u petak Hini da je prijavila autora klevetničkog pisma objavljenog na portalima, poručivši kako takve napade “nije mogla zamisliti ni u noćnoj mori”.

Najavila je da će pravdu potražiti sudskim putem istaknuvši kako niti jedna od tvrdnji u pismu navodnog natporučnika HV-a Dubravka Jošića, objavljenog na tim portalima, nije istinita – odnosno da nema oca koji je bio zapovjednik JNA, nema brata i nikada nije živjela u Okučanima, a kamoli radila na Radiju Okučani tzv. SAO Krajine u vrijeme okupacije toga dijela Hrvatske.

“Bila sam u Zagrebu tijekom 90-ih, a ovakve monstruozne napade sada, dvadeset godina poslije, nisam mogla zamisliti ni u najgoroj noćnoj mori”, kazala je Bastalić za Hinu.

Najnoviji napad na novinarku HRT-a osudilo je i vodstvo te kuće koje se oglasilo priopćenjem u kojem se ističe da je HRT-u cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritiska, bez obzira na to s koje strane oni dolaze.

U priopćenju HRT izražava podršku Jagodi Bastalić i drugim zaposlenicima, novinarima, urednicima i voditeljima, te svim vanjskim suradnicima koji su zadnjih mjeseci bili izloženi napadima pojedinih medija.

HRT ujedno poziva da se u javnome i medijskome govoru u Hrvatskoj umjesto govora mržnje služi isključivo provjerenim i točnim informacijama, koje su u skladu s profesionalnim standardima i pravilima struke te standardima demokratskoga društva, kaže se u priopćenju.

Podršku Jagodi Bastalić izrazilo je i Hrvatsko novinarsko društvu, zatraživši “hitnu i oštru reakciju na seriju divljačkih medijskih napada na kolegicu Jagodu Bastalić”.

Komentiraj