Svijet
Decoration icon

Iran

Novih 10 slučajeva koronavirusa u Iranu, još dvoje mrtvih

Autor:

epa08228565 (FILE) - An Iranian woman wearing a mask walks next to a wall painting of Iranian national flag in Tehran, Iran, 12 February 2020 (reissued 19 February 2020). According to the Ministry of Health, two people diagnosed with coronavirus died in the city of Qom, central Iran.  EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

U Iranu je otkriveno najmanje deset novih slučajeva zaraze koronavirusom a umrlo je još dvoje ljudi, objavile su u subotu iranske vlasti.

U Iranu se broj zaraženih time povećao na 29, a umrlo je šestero ljudi.

Informacije o novim slučajevima potvrdili su glasnogovornik ministarstva zdravstva Kianush Jahanpur i guverner pokrajine Markazi u središnjem Iranu.

Većina slučajeva, uključujući novih osmero zaraženih, bili su u Komu, svetom gradu šijitskih muslimana udaljenom 120 kilometara južnog od glavnog grada Teherana.

Škole, fakulteti i sjemeništa u Komu bit će zatvoreni u nedjelju i ponedjeljak kako bi se spriječilo širenje virusa, objavili su iz vladinog sjedišta kriznog menadžmenta u Komu, javlja službena novinska agencija IRNA.

Zdravstveni dužnosnici pozvali su u četvrtak na obustavu vjerskih okupljanja u Komu.

Slučajevi iz Irana pogodili su susjednu regiju.

Ujedinjeni Arapski Emirati potvrdili su u subotu dva nova slučaja koronavirusa. Zaražen je iranski bračni par, objavila je državna novinska agencija WAM. Ukupan broj zaraženih koronavirusom u toj zemlji porastao je na 13.

Libanon je potvrdio prvi slučaj u petak. Zaražena je 45-godišnjakinja koja se vratila kući iz Koma.

Iran je obustavio putovanja hodočasnika u Irak, javlja novinska agencija Fars.

Iran je u četvrtak zabranio prelazak granice iranskim državljanima nakon što je Iraqi Airways obustavio letove prema Iranu.

Kuwait Airways je u četvrtak obustavio sve letove prema Iranu, a Saudijska Arabija je u petak zabranila putovanja u Iran.

OZNAKE: Iran, koronavirus

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.