NOVI VLASNICI: Nekretnine Kamenskog kupila koalicija HDZ-ovih i SDP-ovih menadžera za 24 milijuna kuna

Marko Lukunic/PIXSELL

Vrijedne nekretnine Kamenskog u Reljkovićevoj ulici u Zagrebu kupila je križevačka građevinska tvrtka Radnik. Tvrtkom Radnik upravlja neobična koalicija HDZ-ovih i SDP-ovih menadžera. Nekretnine su platili 24 milijuna kuna, odnosno oko 4000 kuna za kvadrat, javlja potal Jutarnji.

Predsjednik Uprave i najveći dioničar s 43,8 posto udjela je Mirko Habijanec, HDZ-ov menadžer, a član Uprave i drugi najveći udjelničar (11,7 posto) je Ivan Knok, SDP-ov križevački mastermind. Koalicija HDZ-SDP u slučaju križevačke građevinske tvrtke funkcionira jako dobro. Tvrtka Radnik je kroz krizu koja je opustošila građevinski sektor prošla gotovo netaknuta.

Prema javno dostupnim podacima, Radnik je tijekom 2014. godine ostvario 382 milijuna kuna prihoda, što je rast od čak 115 posto, i više od 20 milijuna kuna neto dobiti. Zapošljavaju oko 350 radnika, što je 17 posto više nego godinu ranije, piše Jutarnji.

Tvrtka koja je kupila Kamensko zove se na hrvatskom – Zlatne godine.

“Imamo rok za uplatu od 15 dana i tek nakon toga možemo reći da smo doista kupili te nekretnine. Naravno, imamo poslovne planove, ali ne bismo s njima prije tog roka, kazao je direktor ‘Zlatnih godina’ Mario Biljan.

Tvrtka ‘Zlatne godine’ osnovana je početkom ožujka. Jedini osnivač je vlasnik koji je uplatio 20.000 kuna temeljnoga kapitala, a na čelu te tvrtke je član Uprave Radnika.

Križevački Radnik ima značajne poslove na Lošinju, gdje je najvažniji građevinski operativac. Gradi hotele i škole diljem Hrvatske. Vlasnik je đurđevačke građevinske tvrtke Bistra i hotela u Križevcima, suvlasnik lošinjske zračne luke, gradi nove Belupove tvornice u Koprivnici, ima radne jedinice po Njemačkoj, zainteresiran je za preuzimanje koprivničke gradske tvrtke Koming. Radnik je već godinama kompanija s ‘AAA kreditnim rejtingom’ i likvidnošću, prenosi Jutarnji.

Radnik je također već godinama jedan od najvećih donatora HDZ-a. U kampanji za prošle parlamentarne izbore zabilježeno je kako je HDZ-u donirao 100.000 kuna. Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika, odnedavno je na čelu Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Komentiraj