Jurica Galoic/PIXSELL

NOVI VINODOLSKI Predstavljeni kandidati Domovinske koalicije u 7. jedinici

U Novom Vinodolskom, na Korzu hrvatskih branitelja, predstavili su se u nedjelju kandidati Domovinske koalicije – HSP dr. Ante Starčević, Hrvatska kršćanska demokratska unija-dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava, Demokratski savez nacionalne obnove i Hrvatska demokratska stranka – u 7. izbornoj jedinici.
Nositelj liste za 7. izbornu jedinicu, Dean Golubić, diplomirani kriminalist iz Zagreba, optimističan je i očekuje najmanje dvije i pol tisuće glasova birača u dijelu izborne jedinice koji se odnosi na Primorsko-goranske županije. Na razini čitave izborne jedinice očekuju 20 tisuća glasova što je, preračunato, jedan saborski mandat a za drugi će se boriti, rekao je Ivica Pavelić (HSP AS).

Na predizbornom skupu  Domovinske koalicije istaknuto je kako žele spriječiti rasipanje glasova desne političke opcije,
Golubić, koji je predsjednik HKDU dr. Marko Veselica, ističe da njihov program zahtijeva stvaranje socijalne države u kojoj će svaki Hrvat moći pošteno živjeti od svoga rada a država osiguravati radna mjesta. Zahtjevat će provedbu lustracije za zločine počinjene za vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima, raspisivanje referenduma o ulasku Srbije u EU i nacionalizaciju tvrtki od vitalnog značaja za hrvatsku državu, rekao je.

Komentiraj