Stelli McCartney potvrđeno da je njen eko pristup modi pravi put

facebook.com

Uspješnost rada i aktivizma Stelle McCartney potvrđen je kroz široko prihvaćanje njenog izvještaja Eco Impact Report 2018/19.

Britanska dizajnerica je na profilu društvenih mreža objavila obraćanje bivše izvršne glavne tajnice UN-ove Konvencije o klimatskim promjenama Christiane Figueres. Figuares  je poznata po borbi u suzbijanju negativnih posljedica klimatskih promjena, a u kratkom videu je istaknula kako je stručni izvještaj potvrdio smanjenje negativnog utjecaja modne industrije na okoliš u razdoblju između 2018. i 2019. godine.

Izvještaj donosi podatke i statistike o radu etikete s ostalim partnerima i otkriva pojedinosti budućeg djelovanja i ekološke smjernice, koje su uvele i druge velike kompanije u industriji.

Od nabave i korištenja sirovina do recikliranja i proizvodnje, mnoge modne tvrtke su razvile većinu svojih najavljenih projekata, koji jamče sigurnu ekološku budućnost. McCartney je jedna od predvodnica ovog trenda i zajedno će uz svoje partnere još više ubrzati promjenu u pravom smjeru.

Komentiraj