Novi toplinski val u Francuskoj! Divljaju šumski požari na jugozapadu zemlje

Šumski požari bjesne ponovno od utorka popodne u jugozapadnoj Francuskoj, pri čemu je uništeno 16 kuća i spaljeno 6000 hektara zemlje, a blizu 6000 ljudi moralo se evakuirati iz područja već pogođenog ogromnim požarima prošli mjesec.

Francuska se, kao i ostatak Europe, nosi s toplinskim valovima i sušom koji su u zadnja dva mjeseca izazvali brojne šumske požare širom kontinenta.

“Požar se sada proširio na departman Landes”, priopćile su lokalne vlasti vinogradarskog departmana Gironde, dodajući da je mobilizirano 500 vatrogasaca.

Gironde u jugozapadnoj Francuskoj u srpnju su pogodila dva šumska požara u kojima je uništeno više od 20.000 hektara šume i evakuirano blizu 40.000 ljudi.

Požari su buknuli ovaj tjedan i u drugim dijelovima zemlje, jedan u južnim departmanima Lozere i Aveyron, gdje je već izgorjelo blizu 600 hektara i kamo bi ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin trebao otići kasnije u srijedu.

Drugi požar je u departmanu Maine et Loire u zapadnoj Francuskoj, gdje je izgorjelo 650 hektara, a 500 je ugroženo, prema lokalnim vlastima.

Komentiraj