Javni prijevoz je zbog djelomičnog štrajka ponovno poremećen u utorak u Velikoj Britaniji, dan nakon štrajka zaposlenika londonske podzemne željeznice.

Zrakoplovna kompanija British Airways morala je otkazati pedesetak letova iz zračne luke Heathrow, ali je uvjerila da će svi putnici stići na odredišta. Dio zaposlenika kompanije počeo je u utorak dvodnevni štrajk zbog spora o plaćama.

Štrajkaju i zaposlenici željezničke kompanije Southern Railway koja povezuje jug i jugoistok Engleske s Londonom, a posljedice bi mogle biti velike jer tim linijama svakodnevno putuje 300.000 osoba.

Gotovo nijedan od 2000 vlakova predviđenih u utorak, srijedu i petak neće voziti, najavljeno je. Zaposlenici Southerna prosvjeduju protiv odluke uprave da se operacije otvaranja i zatvaranja vrata vagona povjere vozačima, a što je dosad radio drugi zaposlenik.

Zbog tog sukoba u 2016. zaposlenici Southerna su nekoliko puta štrajkali.

Milijuni Londončana bili su u ponedjeljak pogođeni štrajkom zaposlenika podzemne željeznice koji se protive smanjenju broja radnika u okviru modernizacije mreže.

Komentiraj