NOVI SLUČAJEVI SALMONELE Ministarstvo poljoprivrede opozvalo još tri proizvoda

Autor:

Ministarstvo poljoprivrede u subotu je u priopćenju obavijestilo javnost o naovim opozivima mesa zbog prisutnosti salmonele. Priopćenje Ministarstva prenosimo Vam u cijelosti:

“Temeljem zaprimljene obavijesti Ministarstva zdravstva koje je subjekt u poslovanju s hranom obavijestio o povlačenju i opozivu proizvoda, obavještavamo potrošače da je Trgovačko društvo BOSO d.o.o. Vinkovci, H. D. Genschera 22 D, tijekom provođenja postupaka samokontrola asortimana mesnih prerađevina utvrdilo prisutnost Salmonella spp. u mesnom pripravku naziva „Smrznuto usitnjeno miješano meso“ (sastojci: pileće mljeveno meso strojno otkošteno 68%, svinjsko meso 30%, sol 2%), pakiranje 500 g, datum proizvodnje: 11. 05. 2016., datum zamrzavanja: 11. 05. 2016., upotrijebiti do: 9. 5. 2017., distributera „BEST FOOD SC Poland“ i zemlje porijekla Poljska, proizvođač Zakład Przetwórsrwa Mięsnego “Trio” sp.j. G. Rosinski, P. Seliga, P. Stasiak, 97-226 Żelechlinek, Żelechlin 105, odobreni broj objekta PL10160316WE. Predmetni proizvod ne ispunjava kriterije sigurnosti hrane te je povučen iz prodaje i opoziva se sa tržišta.

Analizama samokontrola subjekta u poslovanju s hranom utvrđeno je da mesni pripravci „Smrznuto usitnjeno miješano meso“, distributera „Stanić d.o.o.“, zemlje porijekla Poljska, proizvođač Zakład Przetwórstwa Mięsnego “Rasko”, R. Skorzycki, J. Skorzycki spółka jawna, 97-226 Żelechlinek ul.Wincentego Witosa 5, odobreni broj objekta PL10160306WE i „Smrznuto usitnjeno pileće meso“ distributera „BEST FOOD SC Poland“, zemlje porijekla Poljska, proizvođač Zakład Przetwórsrwa Mięsnego “Trio” sp.j., G. Rosinski, P. Seliga, P. Stasiak, 97-226 Żelechlinek, Żelechlin 105, odobreni broj objekta PL10160316WE, ne udovoljavaju kriterijima higijene procesa proizvodnje. Trgovačko društvo BOSO d.o.o. Vinkovci, H. D. Genschera 22 D, samoinicijativno ih je iz predostrožnosti povuklo iz prodaje u svim svojim poslovnicama.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)