Jurica Galoic/PIXSELL

NOVI SHOW Bandić novinare usporedio s Goebbelsom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare najavio kako će se ispričati zbog poziva Draganu Markoviću Palmi Zagrebu. Naveo je kako nije znao kakav je bio odnos Palme s Arkanom.

No, Bandić se na konferenciji ponovno neprimjereno obratio novinarki Nove TV Ivanu Brkić-Tomljenović, kojoj se obratio sa ‘sunce’. Nakon što mu je ona odgovorila da mu se tako ne obraća, Bandić je rekao: “Ispričavam se što sam vam rekao sunce. Vi meni slobodno recite sunce ili gospodine gradonačelniče. Tako me niste nikad nazvali”.

Nakon što je novinarka rekla da ga neće tako zvati i pitala ima li tko od kolega još kakvh pitanja, gradonačelnik ju je prekinuo: “Otkud vam pravo da vi vodite pressicu? Imamo ovdje glasnogovornicu. Zašto ste nervozni? Niste naučili razgovarati. Bandić nikome nije kriv, niti jednom uredniku, ja sam svoj projekt i vi niste naučili razgovarati s ljudima”.

Bandić je na konferenciji govorio o svojoj ljubavi prema novinarima. “To je ljubav jedna nerazdvojna. Mi imamo iste ljubavi. One su u sinergiji. Vi ste zaljubljeni u mene, a ja u vas”, rekao je zagrebački gradonačelnik, koji je govorio i o priznanju koje je dobio od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Suradnja Zagreba i Moskve na čast je gradonačelniku Bandiću. U veljači 2020. ćemo obilježiti i proslaviti suradnju dvaju grada, koja broji 20 godina. To je blago za dva glavna prijateljska grada. To je blago za ruski i hrvatski narod. Kome ja to trebam objašnjavati, taj ili ima temperaturu ili ne zna ni a od abecede”, nastavio je.

Potom je novinarima rekao kako su željeli minimizirati nagradu od Putina. “To je strašno, Goebbels bi vam pozavidio! Ja da imam televiziju, bila bi još jača od bilo koje na kojima vi radite. Al to je dobro, dižete mi cijenu. Ban Ki-Moon je dobio istu tu nagradu. Umjesto da promovirate Zagreb i Hrvatsku, da je Bandić dobio tu nagradu, vi mene trpate u koš s Vučićem, Nikolićim i Dačićem. To je strašno! Goebbels, čisti Goebbels!”, poručio je.

O toj nagradi, kaže, više neće govoriti sve dok ne dobije drugi orden.

Komentiraj