Desetogodišnja djevojčica ranjena je u subotu poslijepodne u novosadskom naselju Alibegovec zalutalim metkom, kojeg je ispalio policajac na vlastitom vjenčanju, javlja Blic.

29-godišnji policajac ispalio je metak na izlasku iz obiteljske kuće u Sremskom Kamenici, kada su se svatovi uputili na slavlje. Metak je pogodio djevojčicu na proslavi rođendana, na susjednom brdu Alibegovec.

“Djevojčica je pogođena u ruku i krv je počela šikljati na sve strane. Brzo smo zaustavili krvarenje i djeojčicu prevezli u bolnicu. Nakon što je puštena kući, nije joj bilo ništa bolje, pa su je roditelji vratili u bolnicu”, rekla je jedna od svjedokinja sa proslave rođendana. Lijčenici su začuđeni jer im roditelji nisu odmah rekli da je djevojčaica upucana jer je kod prostrijelnih rana potpuno druga procedura.

Odmah je nazvana i policija, a djevojčica je operirana te je u stabilnom stanju.

Policajcu koji je pucao određeno je 48-satno zadržavanje, te ga očekuje suspenzija s mjesta u Centru za osnovnu policijsku obuku do okončanja istrage. “Odlučnom reakcijom želimo poručiti da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji misle da ih policijska značka može zaštititi u počinjenju kaznenih djela i bahatom ponašanju”, rekao je direktor policije za Blic.

Komentiraj