Novi rekord gledanosti engleske pete lige, 16.511 ljudi bilo je na utakmici Notts County – Yeovil

U Engleskoj se, kao i u ostatku Europe, niže lige igraju bez pauze zbog Svjetskog prvenstva, a na jednoj od današnjih utakmica engleske National lige, petog ranga tamošnjeg natjecanja, pao je rekord po broju gledatelja. Utakmicu Notts Countyja i Yeovila na Meadow Lane stadionu u Nottinghamu gledalo je, za hrvatske prilike nevjerojatnih, 16.511 ljudi. Dosadašnji engleski petoligaški rekord također je bio u vlasništvu navijača Notts Countyja čiju je utakmicu protiv Solihull Moorsa prošle godine gledalo 12.843 ljudi.

Današnja utakmica Notts Countyja i Yeovila završila je bez golova pa je domaća momčad ostala na drugom mjestu s 45 bodova, jedan manje od Wrexhama, dok je Yeovil na 19. mjestu s 19 bodova.

Napadač Notts Countyja Macaulay Langstaff je tako u zadnjih pet utakmica zabio samo jedan gol, sada je na 18 iz isto toliko utakmica, pa je malo usporio u borbi koju su engleski mediji sa zanimanjem pratili, borbi s Erlingom Haalandom za status najboljeg strijelca engleskih liga. Haaland je također na 18 ligaških golova, ali iz 13 odigranih utakmica.

Komentiraj