NOVI RAVNATELJ PROGRAMA: Renato Kunić dobio suglasnost HRT-ovih kreativaca

FaH

Vodstvo HRT-a izvijestilo je u četvrtak kako su novinari i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije većinom glasova dali  suglasnost Renatu Kuniću za obavljanje dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije nakon što ga je na tu dužnost predložio glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

Priopćenje je uslijedilo nakon što je u srijedu  pribavljeno savjetodavno mišljenje novinara i drugih radnika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa.
Od ukupno 1 183 radnika koji se ubrajaju među novinare i kreativno osoblje izjašnjavanju su pristupila 434 radnika, odnosno 36,66 posto. Njih je 320, odnosno 81,42 postona izjašnjavanju iskazalo suglasnost Renatu Kuniću za obavljanje dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije. Suglasnost mu je iskazana u svim organizacijskim i ustrojbenim jedinicama Hrvatske radiotelevizije, izvijestilo je u svojemu zapisniku Povjerenstvo za provedbu postupka pribavljanja mišljenja za ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije.

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije nakon pribavljenog mišljenja i obrađenih rezultata donio je potom odluku o imenovanju Renata Kunića na dužnost ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije. Renato Kunić dužnost preuzima sutra, 24. ožujka 2017., izvijestili su s HRT-a.

Renato Kunić diplomirao je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1987. bio je novinar u ‘Zagrebačkoj panorami’, zatim novinar, urednik i voditelj u Informativnom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV). Godine 1990. bio je urednik i voditelj emisije Hrvatska danas, ratni reporter bio je u razdoblju od 1991. do 1995. godine, voditelj mozaične emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ 1992. i 1993. urednik emisije Hrvatska danas od 1995. do 2000., a urednik Dnevnika od 2000. do 2005. godine.

2003. i 2004. bio je urednik Redakcije televizijskih studija i dopisništava, a do 2007. godine pomoćnik glavnoga urednika Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) za dopisničku mrežu te glavni urednik Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) 2010. i 2011. godine. Posljednjih je godina bio urednik i voditelj projekta ‘Regionalni dnevnik’.

Komentiraj