Novi ravnatelj KB Sestre milosrdnice: “Nisam nalaz pročitao do kraja, ali nema znakova kriminala”

Novi ravnatelj zagrebačke Kliničke bolnice (KB) Sestre milosrdnice Davor Vagić, dosadašnji pročelnik Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju, izjavio je za HTV kako “nema znakova kriminala” u prvom dijelu inspekcijskog nalaza o radu bolnice, koji je dobio.

Upravno vijeće bolnice odlučilo: Na čelu KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić

“Dobio sam prvi dio inspekcijskog nalaza, nisam ga uspio još do kraja pročitati, ali imaju dvije ili tri manje nepravilnosti. Nema znakova kriminala, ali mi smo otvoreni prema DORH-u”, kazao je Vagić, komentirajući optužbe svoje protukandidatkinje Dijane Zadravec.

Dodao je da ga veseli da su prvi inspekcijski nalazi dobri i da imaju dobar početak.

“U našem fokusu bit će pacijenti”, kazao je. “U ovoj izazovnoj godini imali smo dva potresa i covid infekciju i naši djelatnici su uspjeli održati kvalitetu pružanja zdravstvene usluge i na to smo posebno ponosni”.

Istaknuo je da će vrlo skoro biti otvorenje objedinjenog bolničkog prijema što će, kako je rekao, poboljšati kvalitetu njihove usluge, a i pacijenti će lakše dolaziti do usluge.

Vagić je poznat kao vrsni kirurg. Na pitanje hoće li se i dalje baviti pacijentima, rekao je – puno manje. “Ali neću ih zaboraviti i bit ću im i dalje dostupan. Sad mi je u fokusu ova bolnica, pacijenti i djelatnici da imaju mir i mogućnost da što bolje pružaju zdravstvenu zaštitu”, zaključio je ravnatelj Vagić.

Zanimljivo je, pritom, da je Vagić prije samo mjesec dana izjavio da se ne kani kandidirati za ravnatelja KB Sestre milosrdnice.

Davor Vagić demantirao Zadravec: “Neću se javiti na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice”

Komentiraj