Dino Stanin/PIXSELL

NOVI PROJEKTI: Na jesen radovi u Zadru vrijedni stotine milijuna kuna

Uz projekte Grada Zadra, obnovu Kneževe palače i Turističko informativnog centra, ove jeseni bi, kako piše 057info, Zadar trebao postati veliko gradilište. Teško je procijeniti vrijednost investicija, ali radi se o stotinama milijuna kuna.

Većina tih investicije ima oznaku privatnog kapitala, osim onih u kojima ulaže Država. To su projekti izgradnje putničke zgrade u luci Gaženica, s kojom se započinje krajem ovog mjeseca. Riječ je o investiciji od 30 milijuna eura, koja se kao otplata kredita pokriva iz Državnog proračuna. Mjesec dana kasnije trebali bi početi radovi na cestovnoj infrastrukturi u vrijednosti od 35 milijuna kuna. Investitor zahvata od Bulevara do vrha Poluotoka su Hrvatske ceste, piše 057info.

Do 1. rujna trebala bi biti završena i projektna dokumentacija za investiciju u stanogradnju na prostoru dje se nekad nalazila Tvornica kruha. Arhitekt Željko Predovan, jedan od suvlasnika tvrtke koja će u gradnju 150 stanova investirati 11 milijuna eura, vjeruje kako će brzo dobiti građevinsku dozvolu. ‘U gradskoj upravi smo dobili investiciju potporu tima koji je u Gradu Zadru za te namjene oformljen’, kazao je Predovan.

Taj status ima i projekt hotela Maraska. Za njega je ishođena lokacijska dozvola za investiciju koju je turska Dogus grupa najavila u iznosu od 150 milijuna eura. Investitori su najavili početak radova na jesen nakon što dobiju građevinsku dozvolu za projekt hotela. Dogus će uložiti dva milijuna eura u projekt gradnje i uređenja marine Borik.

Kako piše 057info, austrijski Strabag, koji gradi u Gaženici, u kojoj su ugovorili poslove za 180 milijuna eura, gradit će i drugu fazu Supernova centra. Također će uskoro doći na red i rekonstrukcija prvog Interspar centra, a u pripremi je gradnja još jednog Kauflanda.

Komentiraj