EPA/ENNIO LEANZA

NOVI PROBLEMI Etičko povjerenstvo će suspendirati Blattera na 90 dana

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter privremeno je suspendiran na 90 dana. Članovi Eičkog povjerenstva ovog su se tjedna sastali nakon što je švicarsko tužiteljstvo otvorilo kazneni postupak protiv 79-godišnjeg Blattera, koji je optužen za potpisivanje ugovora ‘nepovoljnih za nogomet’ i sumnjivih isplata predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju.

Blatter je na čelu FIFA-e od 1998. godine, a prema riječima njegovog savjetnika Klaussa Stohlkera vijest o suspenziji primio je u srijedu poslijepodne. “On je miran. Zapamtite, on je otac Etičkog odbora”, rekao je Stohlker za BBC. “Ovo je privremena suspenzija na 90 dana, ali on zapravo nije suspendiran. Odbor još nije donio odluku, a njegovi se sastanci nastavljaju”.

Etičko povjerenstvo još mora donijeti odluku o Platiniju. Istraga je usredotočena na TV prava između FIFA-e u Jacka Warnera. Sumnjiva je i isplata dva milijuna švicarskih franaka Platiniju 2011. godine. Platini je rekao kako je to ‘valjana naknada’ za posao koji je obavljao prije više od devet godina.

Blater je u srijedu za jedan njemački časopis rekao kako ga se osuđuje bez ikakvih dokaza. Svoj peti mandat Blatter je osvojio na predsjedničkim izborima u svibnju ove godine, ali nakon optužbi za korupciju najavio je svoju ostavku za 26. veljače sljedeće godine.

Komentiraj