Novi problem za Škoru: Kandidat u Slavoniji sam sebi iznajmio terasu za kafić

Martin Kordić, osmi kandidat na listi Domovinskog pokreta u V. izbornoj jedinici, kažnjen je lani od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, jer je sam sebi, kao načelnik općine Vođinci, tri godine uzastopno dao u zakup javnu površinu za vlastiti ugostiteljski obrt, otkrio je Jutarnji list.

Povjerenstvo je predmet dostavilo na daljnje postupanje tužiteljstvu radi utvrđenja ništetnosti ugovora. Postupak protiv Kordića pokrenut je u prosincu 2016, a Kordić je potvrdio da je učinio za što su ga teretili.

Naveo je kako ima zaposlenog poslovođu, ali da on nije imao ovlast za sklapanje i potpisivanje ugovora pa ih je on morao potpisivati, što je bilo suprotno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo je tijekom postupka ustanovilo da Kordić u svojoj imovinskoj kartici nije skrivao da je vlasnik ugostiteljsko-trgovačko-građevinskog obrta U2 sa sjedištem u Vinkovcima.

Protiv Kordića se već vodio jedan postupak u kojem je oslobođen sumnji, ali je postupak obnovljen, pa mu je ipak izrečena novčana kazna od pet tisuća kuna.

Osim postupka za sprečavanje sukoba interesa, Kordića je bivši poslovni partner prijavio za utaju poreza i krađu traktora. Prijava je odbačena, ali je policija Kordiću oduzela traktor i radni stroj.

Komentiraj