NOVI PRIJEDLOG ZA MINISTRA BRANITELJA: Petar Bajan, umirovljeni stožerni brigadir

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Udruga ratnih veterana Domovinskog rata “Crne mambe” predložila je u četvrtak za ministra branitelja Petra Bajana, umirovljenog stožernog brigadira i člana njihove udruge.

 Kako navode, Bajan je još 1990. godine pristupio postrojbama MUP-a, kao Prvi hrvatski redarstvenik i istinski je junak Domovinskog rata, ranjavan pet puta i višestruko odlikovan. Od 15. svibnja 1991. godine bio je pripadnik 2. Gardijske brigade “Gromovi” čiji je bio pripadnik do umirovljenja 1998 godine.

Bajan je rođen 1971. godine, a bio je član Savjeta za ratne veterane bivšeg predsjednika Republike Ive Josipovića, te član Komisije za državna odlikovanja. Vodio je udrugu “Tigar Rakitje 91.”, bio je aktivan u više udruga iz Domovinskog rata, a prema njegovom životu snimljen je dokumentarni film “Pero u ratu” u okviru serijala Junaci Domovinskog rata, ističe ova udruga, navodi se .

Inače, kao kandidati za ministra branitelja nakon ostavke Mije Crnoje do sada se navode glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, demograf Stjepan Šterc i predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i jedan od vođa dugotrajnog braniteljskog prosvjeda Đuro Glogoški.

Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković sastao se u srijedu u sjedištu Vlade s predstavnicima 20-tak udruga iz Domovinskog rata, te izjavio nakon sastanka da se ime novog ministra branitelja može očekivati do petka ili najkasnije do početka idućeg tjedna.

Komentiraj