Novi povjerenik za suđenje odredio suce za 1. kolo HT Prve lige

S novom sezonom prvoligaškog natjecanja došlo je do promjene na mjestu povjerenika za suđenje HT Prve lige. Nakon dvije godine Alen Gerek je napustio tu dužnost, a umjesto njega imenovan je Ivan Novak.

Novak je aktualni glavni tajnik županijskog nogometnog saveza Varaždin te bivši nogometni sudac koji je od 1995. do 2007. godine sudio u Prvoj HNL, a potom je bio i uspješni međunarodni futsal sudac te kontrolor, kao i povjerenik za suđenje 1. HMNL.

Zadatak povjerenika za suđenje je određivanje sudaca za utakmice Prve HNL, vođenje brige o suđenju, praćenje suđenja kroz izvještaje delegata, kontrolora te medija, prikupljanje i analiziranje zapisnika i izvješća o suđenju, informiranje nadležnih organa o poduzimanju odgovarajućih mjera, podnošenja prijava protiv prekršitelja propisa i kodeksa, sudjelovanje u analizi materijala iz službenih prijava, prigovora i žalbi u vezi sa suđenjem, najmanje dva puta godišnje podnošenje izvješća o suđenju Izvršnom odboru HNS-a, sudjelovanje u pripremi i provođenju seminara za suce, kontrolore suđenja i delegate, pripremanje normativnih akata i prijedloga odluka u vezi s natjecanjem iz sudačke problematike…

Novak je tako odredio i suce za prvo kolo nove sezone HT Prve lige, a odlučio je da će na otvaranju sezone, u petak od 20 sati, susret između Varaždina i Gorice suditi Duje Strukan iz Splita.

Damir Batinić iz Osijeka dijelit će pravdu na utakmici Rijeke i Šibenika koja počinje u subotu od 17:55 na Rujevici dok će Ivan Bebek iz Rijeke biti glavni sudac na susretu Osijeka i Slaven Belupa koji je na rasporedu istog dana od 20:05 u Gradskom vrtu.

Duel na Poljudu između Hajduka i Istre 1961 koji se igra u nedjelju od 17:55 pripao je Mariju Zebecu iz Cestice, a kolo će istog dana od 20:05 u Maksimiru zaključiti Dinamo i Lokomotiva te Fran Jović iz Zagreba.

Službene osobe za 1. kolo HT Prve lige:

Komentiraj