EPA/DAVID CHANG

Novi potres magnitude 6.2 pogodio Meksiko

Novi snažan potres magnitude 6.2 pogodio je Mexico City, objavile su meksičke vlasti, piše Independent. Epicentar potresa bio je 18 kilometara od grada Lazaro Cardenas u južnom dijelu države Oaxaca na dubini od devet kilometara, priopćio je Američki seizmološki centar.

Podrhtavanje tla još se nije smirilo od snažnog potresa koji je tu zemlju pogodio početkom tjedna, a novi potres ponovo je zatresao južni dio države Oaxaca. Trenutno nema podataka o materijalnoj šteti i ozlijeđenima.

“Bila sam strašno uplašena i pomislila ‘Ne valjda opet!'”, izjavila je Alejandra Castellanos koja je u trenutku novog podrhtavanja tla bila na drugom katu stambene zgrade u centru grada. Kaže kako je potrčala niz stube i sa suprugom izašla na ulicu.

Na područjima na kojima spasioci još uvijek tragaju za preživjelima prvog potresa, svi su bili prisiljeni napustiti ruševine nakon što je tlo ponovo počelo podrhtavati, no ubrzo su se vratili na posao. Prometni znakovi i oznake po cestama su vidljivo utonuli u tlo nakon ovog posljednjeg podrhtavanja.

Današnji potres došao je samo nekoliko dana nakon smrtonosnog potresa u kojem je živote izgubilo gotovo 300 ljudi, a materijalna šteta je ogromna i još uvijek se zbraja.

Trenutno nema izvješća o eventualnim ozlijeđenima ili materijalnoj šteti.

 

Komentiraj