NOVI POTRES: Bandić zatražio smjenu Divjak, oglasilo se Ministarstvo

Zagrebački gradonačelnik Milan bandić u utorak je, na konferenciji za novinare, zatražio ostaku ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

Govoreći o nabavi udžbenika za iduću školsku godinu, bandić je rekao kako mu je žao ministrice Divjak te kako “ona jadna ništa ne razumije”.

Potom je još jednom kazao kako će od premijera Andreja Plenkovića zatražiti ostavku ministrice Divjak te kako “od premijera očekuje da povuče državnički potez, a ne da ispravlja greške ministrice kojoj je dao povjerenje”.

Na pitanje znači li to da bi njegova stranka mogla zamijeniti HNS u Vladi, Bandić je kazao kako njih fotelje ne zanimaju, ali da Divjak ne mogu oprostiti kršenje zakona, bačenih 8 milijuna kuna na metodičke udžbenike i nabavljanje tableta po duplo većoj cijeni nego što se oni inače mogu nabaviti.

Ministrici je, pak, poručio da on mirno spava, prenosi N1.

Nakon bandićeve konferencije ubrzo su se oglasili i iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. “Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad osnivač. Bilo bi znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego na zlatne WC-e i kumstva”, naveli su.

Komentiraj