Utjecajni ‘Darko’: Može li istraga protiv Horvata razjasniti i nepoznata imena iz “afere Janaf”?

“Ceduljice” i “bilješke” pronađene u pretrazi mobitela i stana uhićenog bivšeg ministra Darka Horvata, ali i saznanja njegove bivše pomoćnice u Ministarstvu gospodarstva Ane Mandac, koja je priznala krivnju, možda bi mogli pomoći da se razjasne neke nejasnoće iz “afere Janaf”, donosi Nacional u novom broju.

Naime, više visokih pravosudnih izvora izjavili su za Nacional kako Ana Mandac vjerojatno raspolaže punom širim krugom saznanja o mogućim drugim nepravilnostima pa i namještanjima natječaja koji su se moguće odvijali u režiji Darka Horvata od onih što ih je iznijela u svom priznanju, koje je omogućilo uhićenje ministra Horvata u subotu, 19. veljače .

Objavljene poruke zbog kojih je ‘pao’ Horvat: “Upozori ministra, snosit će odgovornost”, “Surađujemo, privređujemo!”

Jedno od tih “nepravilnosti” mogla bi biti i aferal Janaf. Naime, ime ministra Horvata moglo bi “iskrsnuti” i u toj aferi, ako bi se moglo dokazati da je tajanstveni “Darko” – koji se spominje u transkriptima te afere – upravo bivši ministar Darko Horvat.

“Afera Janaf” golema je afera iz rujna 2020. u sklopu koje je uhićen niz osoba s direktorom te državne tvrtke Draganom Kovačevićem na čelu, koji je osumnjičen da je od poduzetnika Kreše Peteka primio 6,2 milijuna kuna mita kako bi mu osigurao poslove s tim javnim poduzećem.

Nacional je još u rujnu 2020. objavio podatak kako se u transkriptima iz “afere Janaf” na nekoliko mjesta spominjala osoba imena “Darko”, bez navođenja prezimena, za koju je bilo očigledno da je imala veliki utjecaj na provođenje natječaja različitog tipa i da se upravo od nje tražilo zeleno svjetlo.

Koja je uloga ministra Horvata u aferi Janaf, je li on u transkriptima tajanstveni utjecajni ‘Darko’

Ministar Horvat demantirao je povezanost sa spornim aktivnostima, ali činjenica je da ta afera još nije došla ni do faze podizanja optužnice, a kamoli suđenja tijekom kojeg bi potencijalno mogli isplivati novi neugodni detalji.

Kakva bi mogla biti potencijalna veza aktualne istrage protiv Darka Horvata i “afere Janaf”, pročitajte u novom broju Nacionala.

‘ŠEF ILI SEF?’: Dragan Kovačević pobijat će optužbe USKOK-a uz pomoć plavog rokovnika Kreše Peteka

Komentiraj