NOVI NACIONAL DONOSI: Željka Pokupec pred sukobom interesa

Više izvora potvrdilo je Nacionalu da bi donedavna šefica zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva Željka Pokupec karijeru mogla nastavlja u odvjetničkom uredu Gordana Pregleja. Ako su te informacije točne i ako bi Željka Pokupec svoju odvjetničku karijeru doista i nastavila u tom uredu, bio bi to prvorazredni sukob interesa koji bi prema tumačenjima nekih osoba iz pravosudnih krugova otvorio i potrebu za dodatnom revizijom njenog rada u Državnom odvjetništvu.

[quote_box_center]

  • Više izvora potvrdilo je Nacionalu da bi donedavna šefica zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva Željka Pokupec karijeru mogla nastaviti u odvjetničkom uredu Gordana Pregleja
  • Bio bi to prvorazredni sukob interesa koji bi prema tumačenjima nekih osoba iz pravosudnih krugova otvorio i potrebu za dodatnom revizijom njenog rada u Državnom odvjetništvu

[/quote_box_center]

Ta revizija bila bi potrebna i zato što je u ime Državnog odvjetništva Željka Pokupec bila zadužena za provođenje istrage u slučaju uhođenja Severine Vučković i njenog malodobnog sina, a kao jedni od protagonista u tom slučaju spominjali su se i odvjetnici Gordan Preglej i Veljko Miljević. Možda i zato taj slučaj nije adekvatno istražen. Preglej i Miljević već godinama su bliski suradnici, a duže su vrijeme surađivali i u istom odvjetničkom uredu.

Ako su točne informacije o nastavku karijere Željke Pokupec u odvjetničkom uredu Gordana Pregleja, postavlja se pitanje zašto su upravo njoj ponudili taj posao i jesu li odvjetnički uredi Gordana Pregleja i Veljka Miljevića zbog veza sa Željkom Pokupec možda mogli imati privilegirani tretman u slučajevima koje je ona vodila.

Komentiraj