NOVI MAROF HDZ-ov gradonačelnik Jenkač potukao se s vojnikom; pobjegao pa se sam javio na policiju

Autor:

06.05.2015. Novi Marof - Sinisa Jenkac, gradonacelnik grada Novi Marof.rPhoto: Marko Jurinec/PIXSELL

Marko Jurinec/PIXSELL

Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa sudjelovao je u tučnjavi u noći sa subote na nedjelju. Jenkač je potvrdio da je sudjelovao u incidentu te da izražava žaljenje. Kaže da ne smije iznositi detalje jer je istraga u tijeku.

Policijska uprava varaždinska u ponedjeljak je izvijestila da je u nedjelju, 16. lipnja,  na parkiralištu ispred vikendice, oko jedan sat u Orehovcu kod Novog Marofa došlo do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine, a jedan od njih je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Policija je prvobitno, bez objave identiteta, objavila kako je u nedjelju oko 1 sat u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba u kojem su sudjelovali 45-godišnjak i 52-godišnjak.

POZNAT POLICIJI Uhićen bivši HDZ-ov načelnik Donje Voće. Evo za što je prijavljen

Objavljeno je i kako je 45-godišnjak napustio mjesto događaja te da tragaju za njim. Kasnije su dopunili informaciju te su naveli kako se 45-godišnjak sam javio u policijsku postaju u Novom Marofu, gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju, te je nakon toga pušten na slobodu.

Do sukoba je došlo na parkiralištu ispred vikend kuće, nakon čega je 52-godišnjaku pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin, a 45-godišnjak se udaljio s mjesta događaja i naknadno pristupio u Policijsku postaju Novi Marof. Tamo je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Kako se neslužbeno doznaje, ozlijeđeni muškarac se 16. lipnja javio u objedinjeni hitni bolnički prijem u Varaždinu, gdje ga je pregledao kirurg, a nakon obrade je otpušten. Preporučeno mu je da se u slučaju pogoršanja stanja javi u bolnicu.

HDZ-ov načelnik pijan vozio traktor po Novoj Gradiški: “Nisam divljao”

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potvrdio je Hini da je sudjelovao u sukobu. Zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk, koji nije htio direktno odgovoriti na pitanje, rekao je za 24sata kako se jučer kratko vidio s gradonačelnikom i da s njim nije ni o čemu razgovarao.

“Čuo sam da je nešto bilo, zvao sam ga ali se nije javio. Ne znam što se događa“, komentirao je za 24sata župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Podignuta optužnica protiv bivšeg HDZ-ovog načelnika! Na hranu i piće potrošio gotovo pola milijuna kuna

“Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u tome sudjelovao“, potvrdio je Jenkač za Hinu.

“Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja“, poručio je Jenkač  svojim biračima.

Kontak izbačen iz HDZ-a, ali ostaje načelnik općine

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.