HINA/ Dario GRZELJ

I Plenkovićev ured primio mailove

Portal Index.hr u ponedjeljak je objavio nove e-mailove, iz kojih je vidljivo kako ih je ured premijera Andreja Plenkovića dobio na dan kada je Vlada hitno izglasala lex Agrokor.

Branimir Bricelj iz investicijsko-bankarske tvrtke Altera poslao je u ime Grupe Borg mail s naslovom “Zakon o izvanrednoj upravi” s tekstom: “U prilogu je jutrošnja verzija (almost final)”. Mail je poslan i na službenu adresu Dubravke Vlašić Pleše, savjetnice predsjednika vlade Andreja Plenkovića, te Sanje Mišević, državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa.

“Svima u vladi, a naročito premijeru Plenkoviću, moralo je biti jasno da se Grupa Borg, koja je zadnje verzije Lex Agrokora slala u vladu samo nekoliko sati prije njegovog slanja u sabor, kasnije bogato naplatila radeći u Agrokoru kao savjetnici”, navodi Index i dodaje kako je sve ono što je Dalić radila znali i premijer Plenković, kao i ostali službenici u Vladi i ministarstvima.

U korespodenciji je Bricelj potvrdio kako je svjestan dvojbi oko lex Agrokora koje je u tekstu koji je proslijeđen sudionicima rasprave, iznijela profesorica Pravnog fakulteta Jasnica Garasić te poručio kako “nemaju bolje rješenje”

Bricelj nije krio oduševljenje “kolegama Borgovima”.

“Dragi svi, u prilogu sugestije i pitanja na draft od noćas (nakon ovog mega pothvata, Boris i Toni i službeno ulaze u kategoriju Marvelovih superjunaka)”, stoji u dijelu maila od 29. ožujka koji je ‘Borgovcima’ poslao Bricelj.

“Sad sam tek zaplakao, kužim kako veliki posao smo napravili”, napisao je, pak, odvjetnik Šarović.

Komentiraj