Novi luksuzni, terenski i sportski modeli današnjice godinama će ostati ikone stila

Screenshot YouTube

Neki automobili nikad ne gube na značaju ili ostaju “bez stila” te najčešće ostaju u trajnom vlasništvu ili u kolekcijama sakupljača. Luksuzne, sportske i terenske modele današnjice, koji će sigurno dobiti “nasljednike” pogledajte ovdje.

Mnogi automobili ili čak cijele serije odlaze u zaborav. Često je prestanak proizvodnje i razvoja ujedno i kraj priče o modelu, koji je bio slabo prihvaćen na tržištu. Iako imaju snažne benzinske ili dizel motore nešto veće zapremine, u velik broj sportskih modela i limuzina gornje klase je ugrađen hibridni pogon (PHEV).

Pogon i nije toliko važan, jer se on može zamijeniti te se prije svega ističu vanjski dizajn, uživanje u vožnji i osjećaj luksuza u putničkoj kabini. Ovi automobili će kroz tri ili više desetljeća ući u kategoriju starinskih automobila te ćemo ih sigurno viđati na prometnicama.

To vrijedi i za terenske modele Ford Bronco, Jeep Wrangler s hibridnim pogonom i Toyotu 4Runner, koji su postali standard u ovom segmentu, a svakom novom serijom se žele naglasiti korisne inovacije ili detalji.

Fotogalerija otkriva i Volvo V60 s hibridnim motorom, koji je ugrađen u suradnji s tvrtkom Polestar.

Komentiraj