Englezi su nakon (još jednog) debakla na velikim natjecanjima ponovno u potrazi za novim izbornikom nogometne reprezentacije. Engleze su jučer iz osmine finala Europskog prvenstva u Francuskoj izbacili Islanđani, koji su napravili vjerojatno najveću senzaciju ovog EURO-a. Britanski mediji odmah su se dali u potragu nasljednika Roya Hodgsona, koji je nakon izbacivanja s EURO-a engleskom savezu ponudio svoju ostavku.

U igri za preuzimanje engleske klupe našao se i bivši hrvatski izbornik, danas trener West Hama Slaven Bilić, koji po anketi BBC-a zauzima četvrto mjesto, te je najbolje rangirani strani trener. Predsjednik Engleskog nogometnog saveza poručio je kako će Hodgsona naslijediti najbolji trener, koji ne mora nužno biti i Englez.

Englezi su i ranije pokušavali sa stranim stručnjacima, ali do velikog rezultata nisu stigli ni pod vodstvom Svena Gorana Erikssona ni Fabia Capella, pa su se ponovno okrenuli domaćim trenerima. Engleska je do Francuska stigla potpuno suvereno i uvjerljivo, pa se očekivalo kako je Hodgson odličan izbor. ali, onda se dogodio Island, ali prije toga i blijede partije u grupi, u kojoj je Engleska u osminu finala otišla sa drugog mjesta.

Hodgson je danas održao konferenciju za novinare, iako je priznao kako ne vidi razloga zašto bi ju održao, jer je još sinoć podnio ostavku. Ipak, pojavio se i novinarima rekao da ne razumije zašto su njegovi reprezentativci odigrali tako loše. “Uvjeren sam da ovi igrači pred sobom imaju svijetlu budućnost, sa novim trenerom, tko god on bio”, rekao je Hodgson.

U anketi BBC-a najviše glasova dobio je Glenn Hoddle (13%), Harry Redknapp (11%), Sam Allardyce (10%), Na četvrtom je mjestu Bilić, kojeg vole i mediji i navijači sa 9% glasova.

Komentiraj