Novi film Christophera Nolana jedan je od najskupljih ikada

Novi film redatelja Christophera Nolana „Tenet“ jedan je od najiščekivanijih ove godine. Sada je poznato i koliko iznosi proračun tog filma koji se snimao u Estoniji. Opisan kao inovativan, ogroman akcijski blockbuster, prema informacijama koje je objavio Estonian Public Broadcasting ima proračun od 225 milijuna dolara. Za usporedbu, Nolanov film „Vitez tame“ imao je proračun od 230 milijuna dolara. No, taj je film bio dio fanšize. Ako govorimo o originalnim filmovima, „Tenet“ je njegov najskuplji film.

U kategoriji originalnih filmova, dakle onih koji nisu nastavci odnosno dio franšize, već su nastali na temelju originalnog materijala, „Tenet“ je jedan od najskupljih filmova ikada. Jedina dva originalna filma koji su imali veći proračun od „Teneta“ su  animirani film „Vrlo zapetljana priča“ (Tangled) sa 260 milijuna dolara i  „Avatar“ readtelja Jamesa Camerona sa 237 milijuna dolara.

Glavne uloge u filmu „Tenet“ glume Robert Pattinson, John David Washington, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor Johnson i Michael Caine. Film će imati premijeru 17. srpnja ove godine.

Komentiraj