U teškoj nesreći koja se u četvrtak navečer dogodila u južnoj Francuskoj, kada su se sudarili vlak i školski autobus, poginula su četiri djeteta, a 20 je osoba ozlijeđeno, javljaju tamošnji mediji. Najmanje deset osoba nalazi se u kritičnom stanju.

Nesreća se dogodila na željezničkom prijelazu između Millasa i Saint-Féliu-d’Amonta. Autobus je razvozio djecu, od 13 do 17 godina, iz obližnje srednje škole, kada je na njega naletio vlak. Fotografije s mjesta nesreće pokazuju da je vlak doslovno prepolovio autobus.

Vlak je u autobus udario brzinom od 80 km/h, a vidljivost je u trenutku nesreće bila dobra, pišu francuski mediji. Jedan od svjedoka koji se u trenutku nesreće nalazio u vlaku opisao je nesreću kao ‘vrlo nasilnu’, dodajući da je mislio da će vlak iskočiti iz tračnica. U vlaku je bilo oko 30 putnika.

Policija će ispitati vozačicu autobusa, koja je u nesreći zadobila lakše ozljede. Iako dužnosnici napominju kako su prijelaz i rampa u vrlo dobrom stanju te su nedavno obnovljeni, baka jedne od ozlijeđenih učenica navodi kako se rampa prije nesreće nije spustila. “Crveno svjetlo na semaforu nije se ni upalilo. Vozačica autobusa prešla je preko prijelaza i zaustavila se na polovici, kada je na njih naletio vlak”, kazala je .

Na mjesto nesreće izašlo je 150 službenika – policije, vatrogasaca i Hitne pomoći, kao i četiri helikoptera. Francuski predsjednik Emmanuel Macron putem Twittera izrazio je sućut obiteljima pogonulih učenika te dodao da će im država pomoći u svemu.

Komentiraj