NOVI DETALJI Izazvao tri nesreće na Aleji Bologne i pokušao pobjeći

Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagrebačka policija u utorak je objavila detalje prometne nesreće, koja se u ponedjeljak oko 11:30 sati dogodila na Aeji Bologne u zagrebačkim Gajnicama. U nesreći je teško ozlijeđen 54-godišnji muškarac, a lakše ozlijeđene još dvije osobe.

Nesreću je skrivio 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je upravljao Opel Astrom bosanskohercegovačih nacionalnih oznaka. Kod kućnog broja 351 na Aleji bologne, nije brzinu i način vožnje prilagodio gustoći prometa i situaciji u prometu te je naletio na seat alteu zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak, istom prometnom trakom u istom smjeru, a u trenutku prometne nesreće bio je zaustavljen zbog vozila ispred sebe.

Nakon tog naleta napustio je mjesto događaja te se preko uzdužne neisprekidane bijele crte polukružno okrenuo i nastavio kretanje u smjeru sjeverozapada prema sjevernoj kolničkoj traci Ilice, u namjeri da nastavi kretanje u smjeru zapada, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Zbog takve je vožnje u nastavku kretanja prednjim desnim kotačem udario u sjeverni rubni kamen, sletio s kolnika na sjeverni nogostup i naletio na daciu sandero zagrebačkih registarskih oznaka, koju je 65-godišnjak zbog kvara nakratko zaustavio na sjevernom nogostupu.

Nakon ove prometne nesreće, 25-godišnjak je napustio mjesto događaja te je nastavio kretanje Ilicom u smjeru zapada. Nakon nekoliko kilometara vožnje nastavio je kretanje lijevom prometnom trake sjeverne kolničke trake Aleje grada Bologne, gdje je naišao na kolonu vozila te je preko dvostruke neisprekidane bijele crte nastavio kretanje južnom kolničkom trakom Aleje grada Bologne, na dijelu kolnika koji je namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera po kojoj je pretjecao navedenu kolonu vozila.

Dolaskom do stupa javne rasvjete broj 0013-091, koji se nalazi istočnije od raskrižja s Ulicom Medpotoki, nakratko se vratio u lijevu prometnu traku sjeverne kolničke trake Aleje grada Bologne po kojoj je nastavio kretanje u smjeru zapada, nakon čega je suprotno postavljenom prometnom znaku obaveznog obilaženja s desne strane, preko polja za usmjeravanje skrenuo ulijevo na južnu kolničku traku Aleje grada Bologne koja je razdjelnikom odvojena od sjeverne kolničke trake i po kojoj se promet odvija isključivo iz smjera zapada u smjeru istoka i naletio na seat alteu zagrebačkih registarskih oznaka kojom je upravljao 54-godišnjak, a kretao se južnim kolnikom u smjeru istoka, a u trenutku nesreće skretanjem udesno pokušavao je izbjeći navedeni sudar, navodi policija u priopćenju.

Automobil Seat Altea od udarca je odbačena unazad te je udarila u rubni kamen, okrenula se na krov i udarila u VW golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak, lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika Aleje grada Bologne u smjeru istoka, a u trenutku nesreće bio je zaustavljen u koloni vozila koja je bila zaustavljena zbog crvenog svjetla na semaforu.

Nakon sudara s Alteom, 25-godišnjak je sa svojim automobilom nastavio nekontrolirano kretanje u smjeru sjeverozapada te je udario u rubni kamen, zbog čega je došlo do otkidanja stražnjeg lijevog kotača, nakon čega se vozilo nakratko prevrnulo na lijevi bok, a zaustavilo se dijelom u lijevoj, dijelom u desnoj prometnoj traci južnog kolnika Aleje grada Bologne, dok se Seat Altea zaustavila na razdjelniku kolnika prevrnuta na krov.

Nakon prometne nesreće 25-godišnjak je ostavio osobni automobil i pobjegao s mjesta događaja u smjeru istoka po željezničkoj pruzi koja se nalazi s južne strane Aleje grada Bologne te su ga uhvatili građani koji su ga predali policijskim službenicima.

Teško ozlijeđenom vozaču Seat Altee liječnička pomoć pružena je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše su ozlijeđeni 60-godišnjak, kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC Sestre milosrdnice i 25-godišnjak, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB Sveti Duh. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka bit će podnijete odgovarajuće prijave.

Komentiraj