NOVI DETALJI: Gorjela vila poznatog poduzetnika, najvjerojatnije se zapalile lampice

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić je tijekom noći uz pomoć vatrogasaca spasio supružnike iz zapaljene kuće u svom susjedstvu na zagrebačkoj Lašćini.

Požar je izbio u prizemlju vile u vlasništvu poznatog hrvatskog poduzetnika, Ivana Milolože. On se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi, dok je njegova supruga dobro.

“Prvo smo skidali suprugu s balkona. Sin je prvi uočio požar. Dotrčao sam s protupožarnim aparatom, međutim, bilo je već prekasno. Vatra se rasplamsala, padala je žbuka. Došli su susjedi. Gospođa je vikala ‘spasite mi muža’. Popeo sam se na balkon, susjedi su donijeli ljestve”, ispričao je Kalinić za N1.

Kalinić je kazao da ga je pronašao tako što je za njega zapeo nogom. “Bio je ozlijeđen, vukao sam ga dolje. Tada su već došli i vatrogasci. Prevezen je u bolnicu na Rebro”, ispričao je.

Otkrio je da je u požaru stradao jedan pas, dok je drugi spašen. “Najvažnije je da i inače u takvim situacijama susjedi najbolje moguće reagiraju, dok dođu vatrogasci i hitna, to je pet, šest, sedam minuta, a to spašava život. Vjerujem da bi i oni isto napravili za mene. Nažalost taj pas jedan je izgorio, ali drugi je spašen, on je bio uplašen, susjedi su ga spasili”, rekao je Kalinić.

Otkrio je kako je do požara najvjerojatnije došlo zbog lampica na boru. “Ja apeliram na ljude da gase te lampice prije spavanja, ove u kući, a i one vanjske”, poručio je.

Komentiraj